Re: Vyplata bonusu - prosim o radu pravn
Někde pravidla pro výplatu bonusů zakotvena být musíte - není-li to v kolektivní smlouvě, tak zřejmě ve Vaší pracovní. Při dalších problémech se zaměstnavatelem mu naznačte, že se obrátíte na úřad práce a na Finanční úřad (ten mu rád přijde udělat kontrolu mzdové agendy... a vždy něco najdou).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
6. 9. 2006 12:05
Dobry den, dne 31.8.2006 jsem podala (po dvou letech prace na hlav. prac. pomer) vypoved u sveho zamestnavatele. Pred tim, dne 28.8.2006 mi byl priznan bonus na zaklade pravidelneho rocniho hodnoceni, ktere u nas probiha vzdy v lete (vyplata bonusu ma probehnout dle platnych pravidel v cervencove vyplate). Bonus mi byl potvrzen emailem (28.8.) ze strany meho nadrizeneho s tim, ze mi bude vyplacen v srpnove vyplate (tedy nyni). I pres to, ze jsem podala vypoved, mi bylo opet emailem ze strany meho nadrizeneho potvrzeno dne 4.9., ze bonus mi bude vyplacen v aktualnich srpnovych vyplatach. Dnes, 6.9. mi bylo emailem naopak sdeleno, ze bonus mi vyplati az v listopadove vyplate dle toho, jak predam praci novemu kolegovi/kolegyni, ackoliv ve firme koncim k 31.10.
Chtela bych se zeptat, zda na tento bonus mam narok a zda je pravne vymahatelny v pripade, ze mi byl potvrzen ze strany zamestnavatele elektronicky - emailem (ale bez fyzickeho podpisu), popr. jak bych mohla dale postupovat. Ve firme totiz neexistuji vnitropodnikova pravidla resici tuto situaci a vyplatu bonusu v pripade vypovedi. Se zamestnavatelem jsme doted byli v dobrem vztahu a velmi me proto prekvapuje tento pristup. Dekuji za radu. S pozdravem
Hochmalova