Na slevu na studenta máte nárok do Vašich 26 let (doktorantské studium do 28), při studiu na VŠ není rozhodující druh docházky. Ať Vám paní účetní zdůvodní, proč to u ní nejde, Vy nemáte povinnost dokazovat nárok, Vy jste si ho uplatnila a ona to musí posoudit ze zákonného hlediska.
Tak ať Vám vysvětlí PROČ . Daňové přiznání byste si podávat nemusela, sleva by se dala uplatnit zpětně i v ročním vyúčtování daně u zaměstnavatele, ale jak tak pozoruji, s touto paní účetní to asi nepůjde.
Dobrý den, pokud jste student a náhodou podnikáte rozhodně není potřeba odvádět zdravotní pojištění. To co bych zvážila je sociální pojištění, protože to již několik let není studentům od 18-ti let hrazeno státem. Studenti si poté když chtějí musejí sociální doplácet, ale není to nutností. Informace, které by se vám mohli hodit najdete zde http://bizking.cz/. ;)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 6. 2016 9:05
Zdravím, chci se zeptat, zda má někdo zkušenost s uplatňováním slevy na studenta v zaměstnání. Studuji dálkově vysokou školu a tři roky jsem v zaměstnání uplatňovala slevu na studenta. Teď jsem nastoupila do nového zaměstnání a tvrdí mi, že nárok na slevu nemám, i když jsem jim poskytla materiály, kde je jasně napsané, kdo na tuto slevu nárok má a co je k tomu potřeba. Máte s tím někdo zkušenost? A jak jste to případně řešili?