Sleva na studenta

• (neregistrovaný)

17. 6. 2016 9:05

Zdravím, chci se zeptat, zda má někdo zkušenost s uplatňováním slevy na studenta v zaměstnání. Studuji dálkově vysokou školu a tři roky jsem v zaměstnání uplatňovala slevu na studenta. Teď jsem nastoupila do nového zaměstnání a tvrdí mi, že nárok na slevu nemám, i když jsem jim poskytla materiály, kde je jasně napsané, kdo na tuto slevu nárok má a co je k tomu potřeba. Máte s tím někdo zkušenost? A jak jste to případně řešili?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 6. 2016 11:01

Hanča (neregistrovaný)

Na slevu na studenta máte nárok do Vašich 26 let (doktorantské studium do 28), při studiu na VŠ není rozhodující druh docházky. Ať Vám paní účetní zdůvodní, proč to u ní nejde, Vy nemáte povinnost dokazovat nárok, Vy jste si ho uplatnila a ona to musí posoudit ze zákonného hlediska.

• 17. 6. 2016 13:28

Zdenka (neregistrovaný)

To jsem se jim taky snažila vysvětlit a slevu mi do výplaty stejně nezahrnuly. Takhle si budu muset udělat sama daně, abych si mohla slevu uplatnit. Setkala jsem se s tímto poprvé, vždycky stačilo jen doložit potvrzení o studiu a slevu jsem měla.

• 17. 6. 2016 15:03

Hanča (neregistrovaný)

Tak ať Vám vysvětlí PROČ . Daňové přiznání byste si podávat nemusela, sleva by se dala uplatnit zpětně i v ročním vyúčtování daně u zaměstnavatele, ale jak tak pozoruji, s touto paní účetní to asi nepůjde.

• 22. 6. 2016 12:03

Kateřina (neregistrovaný)

Dobrý den, pokud jste student a náhodou podnikáte rozhodně není potřeba odvádět zdravotní pojištění. To co bych zvážila je sociální pojištění, protože to již několik let není studentům od 18-ti let hrazeno státem. Studenti si poté když chtějí musejí sociální doplácet, ale není to nutností. Informace, které by se vám mohli hodit najdete zde http://bizking.cz/. ;)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).