Re: přechod z ČID do starobního
Odpočet na ČID naposledy za září (na počátku měsíce byly podmínky splněny), na poplatníka do konce roku (zkoumá se stav k 1.lednu). Je ale možné, že nárok na ČID zůstal zachován, v takovém případě by mohl i odpočet mít i nadále, ovšem pouze na základě potvrzení z finančního úřadu. Nové prohlášení se mi zdá skoro zbytečné, stačila by změna do starého, ale to je asi jedno. A nezapomeňte, že příjmy od jednoho plátce v měsíci se sčítají, i když jde o dva pracovní poměry.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
12. 9. 2006 9:50
Dobrý den, prosím Vás o radu. Zaměstnanec je v ČID a dne 7.9.06 mu byl přiznán starobní důchod. K 6.9.06 jsme s ním ukončili prac. poměr dohodou a od 7.9.06 bude pracovat do konce roku na dobu určitou. Jedná se mi o odpočty na poplatníka, ČID. Jak to bude v září? Dám mu odpočet i na ČID (do 6.9.06) a odpočet na poplatníka mu budu dávat i do konce roku, i když je starobní důchodce? Prohlášení vyplnil nové od 7.9.06, můžu v počítači zaškrtnout na oba prac. poměry - podepsané prohlášení? Odpočet na poplatníka dám pouze jednou. Odhlásila jsem ho ze ZP a znovu přihlásila. Je ještě něco potřeba v tomto případě? Abych na něco nezapomněla a nebo mu něco neuplatnila dvakrát atd.
Děkuji Hanka