Re: ochrana osobních údajů
Jak sám píšete, je to řešení, byť ne košer! Mimo tohoto souhlasu od každého zaměstnance bych zároveň provedla ještě následující opatření: r.č. zaměstnance bych na pracovních smlouvách, mzdových zařazeních, preventivních prohlídkách, ... nahradila datem narození bez uvedení místa narození zaměstnance.
Krásný den a hodně zdaru!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
12. 9. 2006 11:25
Narazil jsem na záležitost, která je staršího data, ale já jsem se k tomu dostal až teď. Jedná se rodná čísla zaměstnanců. Na všech smlouvách mých zaměstnanců a všech ostatních dokladech je uvedeno jejich rodné číslo. Podle zákona o ochraně osobních údajů musím mít souhlas zaměstnanců se zpracováním os.údajů, resp. r.č. nebo je musím vymazat ze všech dokladů. U starých případů, kdy zaměstnanci jsou v PP byla povinnost obstarat souhlas do 31/5/2005. Nějak to kolem mě prošlo a až teď bych to chtěl vyřešit. Myslíte, že mohu udělat dodatek ke smlouvě :" Zaměstnanec výslovně souhlasí s tím, aby zaměstnanvatel zpracovával jeho osobní údaje včetně r.č., potřebné pro daný PP, a to po dobu trvání tohoto PP a po nezbytnou dobu po jeho skončení v souladu s platnými zákony ČR" Dodatky bych antidatoval, vím, že to není OK, ale jak jinak z toho ?
Jinak přeju krásný slunečný den