Re: prosím
*** Tak to může být ještě zajímavé :-)) Ono ne vše na tom musí být úplně špatně. Pro mě bych prosila ještě pár informací:
1) jak zdaňuje příjmy z pronájmu? (předpokládám, že pod §9 - ale chci se ujistit)
2) TZ bylo provedeno na celé budově? I tam kde podniká?
3) Uplatňuje do nákladů i odpisy budovy?
Nelze vložit jen část budovy - musel by celou nebo nic - ale k tomu se ještě určitě dostaneme :-) ***
Do firmy p.účetní chodí pouze v Po a Út, proto nemůžu zatím Vaše otázky upřesnit, ale pokud budete tak hodná ozvu se příští pondělí.Já se totiž bojím, že pronájmy z bytů dávali do §9 a z pronajaté prodejny do §7. Paní mi totiž celou dobu tvrdila, že prodejny má vložené v majetku. Když Vám řeknu, že vůbec netuší jaký by mohl nastat problém s osvobozeným nájemným u bytů, tak mi to stačí. Moc děkuji.
*** Já myslím že to, že by pronájmy zdaňoval pod §9, by to mohlo trošku zachránit. V případě pronájmu vlastně nemovitost nezařazujete do OM (nepovažuje se za OM) a můžete odpisy do nákladů dávat. A on je plátce DPH? Tak až to budete všechno vědět, znovu se ozvěte :-) ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
12. 9. 2006 14:57
Prosím, poraďí mi někdo. Převzala jsem tento měsíc firmu po paní účetní, která si s ničím nelámala hlavu. Podnikatel vlastní budovu v osobním vlastnictví - nevložíl ji do podnikání./To jsem zjistila náhodou, když jsem po ní chtěla kartu na dlouhodobý hmotný majetek, ona mi tvrdila, že v obchod.maj.jsou prodejny /V budově jsou 3 prodejny z toho ve dvou má prodejnu pan podnikatel, jednu pronajímá. V patrech jsou 4 byty, které pronajímá. V roce 1998 na prodejnách bylo provedeno technické zhodnocení, které odepisují.Paní účetní dávala celé fa za plyn, údržbu prodejny a další do výdajů. Vstávají mi vlasy hrůzou, co teď s tím. Na co má vlastně podnikatel nárok dostat do výdajů, když nemá alespoň část budovy vloženou do podnikání.