Re: zákon práce propuštění
O toto jsme se tady přeli už před delší dobou. Existují dva výklady. Jeden se opírá o ustanovení Zákoníku práce, které říká, že pracovní poměry, sjednané před platností novely, se řídí dosavadními předpisy, tzn. že by se mohly prodlužovat i nadále. Druhý výklad je ten, že od prodloužení, ke kterému došlo po platnosti novely běží lhůta dva roky. Pokud bychom vzali v úvahu ten druhý výklad, pak záleží na tom, zda došlo k prodloužení v roce 2004 a na jak dlouho.
Ale upozorňuji, že na pracovní smlouvu na dobu neurčitou nemá nikdo nárok, ta se nedává automaticky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
17. 9. 2006 20:21
Prosím kdo mi pomůže,dělám u jednoho zaměstnavatele už 6 let loní jsem myslela že bych mněla už dostat smlouvu na dobu neurčitou a zaměstnavatel mi řekl že na mně se to nevztahuje že jsem tam zaměstnana už před novým zákonem práce .Prosím kdo mi pomůže,je li to pravda nebo ne.