Re: Dovoz aut z EU - zvl. režim.
1). Pokud dovážíte auta z EU od plátců, pak musíte přidanit na výstupu a pokud auta (osobní) máte jako zboží, pak si můžete uplatnit i na vstupu. Při prodeji pak odvedete DPH z celé prodejní ceny. Pokud prodejce neprodával ve zvl. režimu, nemůžete ani vy použít pro prodej zvláštní režim. DPH při pořízení z EU uvedete na ř. 220 a 320.
Zvláštní režim můžete použít pouze v případě, že při dodání tohoto zboží jiným obchodníkem byl použit zvláštní režim. Toto je nutno prokázat .
2). Pokud pořizujete od neplátce z EU, pak nepřidaňujete a ani si nemáte co uplatnit na vstupu a můžete použít zvláštní režim při prodeji.
3). Pokud by jste pořizovali od plátce, pro kterého byl prodej osvobozen dle § 62 (osobní auto), pak rovněž můžete použít zvláštní režim.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
18. 9. 2006 11:53
Pokud dovážím auta z EU, které dále prodávám v CR ve zvláštním režimu (odvádím DPH jen ze zisku), kam mám dát nákup zboží z EU a mám tam uvést DPH? Podle mě by měl být na ř.220 a 320 jen základ DPH?! Prosím nevíte to někdo přesně?