Re: prosba o radu
mate 2 moznosti - uzavrit se zam-tele dohodu o ukonceni prac. pomeru k nejakemu datu a pokud na ni nepristoupi, tak dat vypoved s 2-mes. vypovedni lhutou, jina moznost neni. Pokud pujdete na nemocenskou, sice budete moci pracovat u noveho zam-tele, ale na cerno, pac defacto nebudete mit ukonceny prac. pomer ve stavajicim zamestnani, nedostanete zapoctak atd. Navic je to podvod a novemu zam-teli to signalizuje, ze az dostanete lepsi nabidku, muzete neco takoveho udelat i jemu... Nemluve o tom, ze puvodni zam-tel po vas muze pozadovat nahradu skody, pokud mu nejaka vznikne tim, ze jste neprisla do prace.
A k vasi otazce - vemte to z pohledu zam-tele (puvodniho) - co on ma delat kdyz mu ze dne na den reknete, ze odchazite .... takhle si za ty 2 mesice muze najit a zapracovat nahradu...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
22. 9. 2006 15:25
Dobrý den,
ráda bych vás požádala o radu, jak postupovat v případě, kdy já jako zaměstnanec dám zaměstnavateli výpověď dohodou a na tu on nepřistoupí. Vím, že ze zákona běží dvouměsíční výpovědní lhůta, ale v tomto případě vzniká problém, že já bych potřebovala odejít v co nejkratší možné lhůtě.Tady mám pocit, že vůbec není pamatováno na zaměstnance, který leckdy kvůli tomuto přichází o mnohem zajímavější a lukrativnější práci, protože nový zaměstnavatel nemůže dva měsíce čekat. Napadlo mě snad jen pracovní neschopnost. Vyřešila by snad ta něco? Budu moc vděčná za radu, jak postupovat.
Děkuji předem. Jitka