Re: Reklamace
1. Důležité je to "asi před půl rokem" - do 6 měsíců se má za to, že věc měla vadu už v okamžiku prodeje, pokud prodejce neprokáže opak (i když v tomto případě je to dost problematické).
2. Zcela jistě vám nebudou boty opravovat "stále dokola" - stručně řečeno po třetí reklamaci máte právo na výměnu za bezvadný kus nebo odstoupení od smlouvy (=vrácení peněz).
Koukněte sem:
http://business.center.cz/business/pravo/ochrana_spotrebitele/otazky-odpovedi.aspx
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
25. 9. 2006 17:29
Asi před 1/2 rokem jsem si koupila tenisky u jedné firmy, za které jsem zaplatila přes 2 500,- po měsíci se boty začali odlepovat - následovala první měsíční reklamace, tenisky byly zalepeny a vráceny, boty jsem opět nosila asi měsíc a znovu reklamace....už jsem je byla reklamovat po 3. a ptala jsem se jak dlouho je to ještě bude bavit mi je vracet stále dokola...paní/slečna mi odvětila, že když je vada opravitelná, budou jí opravovat stále dokola...není to sice žádná velká suma, ale už mě to nebaví a potřebovala bych s tím poradit, s čím na ně můži vyrukovat..jsem v tomhle naprostý laik...děkuji za radu Ivana