Proplacení dovolené po ukončení prac.pom

• (neregistrovaný)

26. 9. 2006 11:51

prosím o radu, jak proplatit dovolenou ,když prac.poměr byl ukončen k 31.8.06 vč.odhlášek, co s odvody na soc. a zdr..děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 9. 2006 14:20

Dana K. (neregistrovaný)

Re: proplacení dovolené po ukončení prac
      Já proplácím vždy v poslední výplatě.
      Spočítám na kolik dní má zaměstnanec nárok ke dni ukončení pracovního poměru a pokud si ji v tomt posledním měsíci nevybere, tak v této poslední výplatě proplatím. Pokud jste tak neučinil(a), měla byste asi opravit mzdy za srpen, poslat opravné přehledy, odvézt nedoplatky na pojišťovny a zaměstnanci doplatit, co zbývá. Bude za to nějaké penále ze strany pojišťoven, ale nepředpokádám, že příliš vysoké.
      Další možností by bylo proplatit tuto dovolenu až ve mzdách za září, pak by nebylo třeba podávat žádné orpavné přehledy a penále by nehrozilo, ptotože odvody na pojišťovny za září Vás teprve čekají. Nevím, ale jestli je to možné proplácet v měsíci, ve kterém už není Vaším zaměstnancem. Snad zareaguje i někdo další.

• 26. 9. 2006 14:42

i (neregistrovaný)

já to normálně také tak dělám, ale teď došlo k tomu, že jsem v osobní evidenci zaměstnance neměla průměr pro náhrady a ona se mi neproplatila a přišla jsem na to až teď , proto žádám o pomoc, zatím děkuji

• 26. 9. 2006 15:50

JiřinaH. (neregistrovaný)

Proplaťte teď v září.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).