Re: Problém s výpovědí
Pane Alexi, předpokládám, že ve výpovědi máte uveden § 46, odst. 1 a)! Jen tak máte 3 měsíční výpovědní lhůtu a 2 měsíční odstupné zajištěno.
Překontrolujte si ji!
Co se týká nástupu do práce v pondělí, zcela určitě se do zaměstnání dostavte na původní pracoviště - tj. na pracoviště uvedené v pracovní smlouvě. Nejlépe se svědkem tak, abyste měl zdokladováno, že jste chtěl pracovat, ale bylo Vám v tom zabráněno překážkou na straně zaměstnavatele.
Pokud máte možnost, vyzvěte v pondělí zaměstnavatele telefonicky
z prostoru před "bránou" ať si pro Vás přijede, že chcete pracovat. Hovor v mobilu si samozřejmě uložte pro případné řízení inspektorátu.
Pokud si pro Vás nepřijede ani Vám nedá písemně, že po dobu výpovědi máte být doma a do práce nemáte nedocházet okamžitě se obraťte na Oblastní inspektorát práce podle kraje - sídla zaměstnavatele. Pomoci Vám v tomto případě mohou i odbory, jste-li jejich členem.
Alex píše, že mu zaměstnavatel nabídl dohodu. Obávám se, že mu normálně předložil dohodu o skončení poměru (ne výpověď), kterou Alex podepsal. Pokud v té dohodě nebylo uvedeno, že pracovní poměr končí z důvodu přesunu společnosti, pak mu bude houby platné, že se dostaví na původní místo (pokud je tam den skončení dohodnutý na dnešek nebo na neděli). Pokud je to tak a on takovou dohodu o skončení poměru podepsal, znamená to, že se se zaměstnavatelem na skončení dohodl - a tím to končí.
Omyl, Alex psal že mu nabídl dohodu nebo výpověď (se vším všudy) a on podepsal výpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
28. 9. 2006 19:42
Prosím o radu:
Zaměstavatel ruší provozovnu, kterou mám uvedenou v pracovní smlouvě jako místo výkonu práce. Chce mě přeřadit na sídlo firmy, které je vzdáleno cca 40km, abych vykonával jinou práci v jeho druhé firmě. Jelikož s tím nesouhlasím, nabídl mi dohodu, ve které neuvedl příčinu zrušení místa a neuvedl odstupné, nebo výpověď s tříměsíční výpovědní dobou a dvouměsíčním odstupným. Podepsal jsem výpověď. Na můj dotaz, kam mám v pondělí přijít, když je pracoviště uzavřeno, mi majitel řekl, ať do práce nechodím, ale nechtěl mi to napsat písemně a chtěl mě fyzicky napadnout a vyhrožoval mi.