Re: Výpověď - náležitosti a tak...
Potvrzení o zaměstnání (tzv. zápočtový list) vystavuje zaměstnavatel (tzn. mzdová účetní, personalistka, zkrátka ten, kdo se o to stará a ten to také podepíše). Při odhlašování zaměstnance na sociálce Vám do něj (nebo na zvláštní potvrzení, které k zápočťáku přiložíte) sociálka potvrdí jeho promaroděné dny (sociálka již musí mít k dispozici tu uschopenku, takže ji zrovna vezměte s sebou).
Na uschopenku nebudete psát, kdy znovu nastoupil do práce, ale na ten řádek napíšete, že pracovní poměr dne 30.9. skončil. Toto datum také bude mít samozřejmě v zápočťáku.
Re: Výpověď - náležitosti a tak...
Nesmysl. Povinnost vystavit Potvrzení o zaměstnání ukládá zaměstnavateli, a to každému, Zákoník práce. Ten také zároveň určuje povinné náležitosti tohoto Potvrzení o zaměstnání. Toto za nikoho sociálka nevystaví. Ta pouze potvrdí zápočet promaroděných dní, pokud nemoc vyplácí (tzn. u malých firem).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
29. 9. 2006 10:22
Dobrý den.
Zaměstnanec podal s dvouměsíční lhůtou výpověď (na dohodu nepřistoupil zaměstnavatel) k 30.9.,což je sobota. Byl na nemocenské a neschopenka končí k 30.9.
Jsme malá organizace a výpověď dělám poprvé, už jsem z toho úplně popletená.
Zápočťák -vystavuju já a můžu ho i podepsat, nebo ho musí podepsat zaměstnavatel? Sociálka jen potvrdí dny nemoci nebo ho vystaví celej ona a my jen podepíšeme?
Na to ukončení nemoci mám napsat jaký datum, kdy nastoupil znovu do práce, když ten den u nás končí? A jaký datum má napsat do zápočťáku a tak? Toho 30.?
Moc děkuju.