Re: soukromá jízda služebním vozidlem
---
podle knihy jízd mu můžete vypočítat kolik má zaplatit na soukr. km, z toho co projezdil musíte vrátit DPH z natankování PHM, pokud si bere PHM např. z CCS, nebo tankuje za firemní peníze, u nás ve firmě máme knihu jízd a říkáme, že to co pracovník projezdil natankoval i do nádrže a je tam opravdu dotankováno, takže za PHM nic, jen odvádíme DPH.
V jiné firmě jsem určila paušál, např. 25% z tankování měsíčně a strhla jsem pracovníkovi ze mzdy a odvedla DPH. Toto jsem zvolila z toho důvodu, že jsem nemohla dostat od pracovníka (majitele firmy) knihu jízd.
Blanka
Re: soukromá jízda služebním vozidlem
Pokud jde o mzdu, to co projezdí soukromě, rozhodně není zahrnuto v 1%, které zdaňujete. To vám buď zaplatí (lze dohodnout i formou srážky ze mzdy), nebo chcete-li být velkorysí a platit to za něj, alespoň musíte zahrnout do základů pro výpočet daně a pojistného.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
3. 10. 2006 12:56
když zaměstnanec používá služební vozidlo k soukromým cestám, tak mu budu danit 1 % PC, to vím, ale mám nebo můžu po něm požadovat ještě náhradu za PHM za ty jeho soukromé kilometry, nebo to je součástní toho 1%??? možná blbý dotaz, ale já se v tom kapku plácám
radek