Re: minimální mzdový tarif - inspekce pr
Skutečně nezáviděníhodná situace. Nejdříve se podívejte, zda skutečně měli jen minimální mzdu ( žádné odměny,premie ?).
Jestli měli jen min.mzdu, rozhodující bude závěr této kontroly,jak je formulována IP náprava. Je-li tam, že má doplatit zpětně, musíte si
zpětně spočítat jednotlivé měsíční výplaty,jak měly být vyplaceny a v nejbližším měsíci součet těchto rozdílů v hr.mzdě doplatit ( z toho odvést pojištění, daně).Příjmy budou zahrnuty do toho roku, kdy byly vyplaceny ( a zdaněny).Je fakt, že daňově to bude pro zam. nevýhodné a je práv.výklad o těchto doplatcích (např.ze soudních rozhodnutí o doplatku mzdy), jednotlivé měsíce též rozlišit,jak by byly zálohové daně,kdyby. Já bych to riskla a nepitvala. Opravné přehledy bych nedělala. Přeji pevné nervy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
4. 10. 2006 12:20
v minulém roce jsem upozorňovala podnikatele na jisté minimální mzdové tarify, že svým zaměstnancům nesmí dávat minimální mzdu, ale musí se řídit dle těchto tarifů, leč podnikatel(jako každý jiný) toto neakceptoval a s výrokem, že každý jeho kamarád podnikatel svým zaměstnancům vyplácí také minimální mzdu a jejich účetním to nevadí. Bohužel přišla mu ted v r.2006 kontrola z inspekce práce a samozřejmě na MMT upozornila a nařídila mu doplatit zpětně zaměstnancům mzdu, tzn. od 2.5.2005 až do 31.7.2006
jsou to sice jenom 2 zaměstnanci kteří by měli patřit do druhé tarifní skupiny, ale fakt si nevím rady jak jim to dopočítat, když se to týká roku 2005, musím z toho odvést SP,ZP, daň a jestli mám dát na OSSZ a ZP nové opravené přehledy za rok 2005 a 2006 a též zda mám podat dodatečné dańové přiznání z příjmu zaměstnan. za rok 2005.a také se tím navýší výdaje za mzdy což souvisí i s daňovým přiznáním OSVČ za rok 2005
pokud by to nebylo doplaceno, hrozí podnikateli 2 mil. pokuta
prosím poraďte, předem děkuji