Re: nemocenská
Použijete skutečně zúčtovanou hrubou mzdu za září, kterou podělíte zářijovými kal. dny, od kterých nejdříve odečtete promaroděné zářijové kalendářní dny. A následuje obvyklý postup.
Ošetření proplatíte v délce doby nezbytně nutné k ošetření, pokud toto ošetření nebylo možné vyřídit mimo pracovní dobu zaměstnance a pokud je ten zubař nejblíže k pracovišti nebo bydlišti. Pokud si vybral vzdálenějšího zubaře, pak proplatíte pouze takovou dobu, která by byla nezbytně nutná při návštěvě bližšího zubaře. Použijete hodinový průměr, vypočítaný z jejích výdělků v minulém kalend. čtvrtletí, pokud v něm odpracovala alespoň 22 směn. Je to vlastně ten hodinový průměr, který v tomto čtvrtletí používáte pro proplácení dovolené nebo svátků. Pokud v minulém čtvrtletí neodpracovala aspoň 22 směn, použijete průměr pravděpodobný, který určíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
7. 10. 2006 16:46
Dobrý den,
nevím, jak mám vypočítat nemocenskou zaměstanaci, který nastoupil 1. 9. 2006 do pracovního poměru a 25. 9. 2006 onemocněl. V prac. smlouvě má hrubou mzdu 20.000,--.
Mám ve vyměřovacím základu počítat s částkou 20.000,--, nebo bude vyměř. základ jen za odpracované dny?
V druhém případě by mě zajímalo, jak mám proplatit zaměstnankyni Poukaz k odbornému ošetření u zubního lékaře?
Předem děkuji za rychlou odpověď.