Re: Co dělat?
Vy nemáte ZL od bývalého zaměstnavatele? Nejde jen o ty srážky z mezd!
Re: Co dělat?
Počkejte si, až ho donese. Já si nechávám od zaměstnanců vypsat a podepsat osobní dotazník - v něm mám uvedenu kolonku: mám-nemám nařízen výkon rozhodnutí. Pokud mi podepíše a v záp.listu od minulého zam.nemá srážky uvedeny, pak se víc nestarám. Ve Vašem případě bych si nechala od něj podepsat také osobní dotazník a počkala až dojde záp.list. Pokud bude mít v záp.listu uvedenou exekuci, pak musíte oznámit na příslušný soud a č.j., že nastoupil u Vás a musíte srážky provádět. Jestli exekuci měl,tak ukončení prac.poměru býv.zaměstnavatel na soud stejně nahlásil a když manželce přestanou alimenty chodit,obrátí se na soud a ten dotyčného stejně vyzve, aby uvedl kde pracuje. Já bych se psíš bála toho, že když nepřinesl ZL, tak aby měl opravdu ukončený prac.poměr před nástupem k Vám. Aby měl platnou prac.smlouvu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
9. 10. 2006 13:07
Zaměstnanec má vyživovací povinnost na 2 děti. Jeho bývalá žena nám to oznámila telefonicky, nemám ale papír od soudu ani zápočtový list od zaměstnance, kde by tyto srážky byly uvedeny, protože ho "omylem rozmáčel na koupališti". Můžu srážet částku jen na základě oznámení jeho ženy? Nebo srážet částku a vyplatit až po doručení papíru?
Děkuji za odpověď.