Re: PN-kontrola
Délku vycházek stanoví lékař s ohledem na zdravotní stav pacienta. Dospěl-li váš lékař k názoru, že vycházka v delším časovém úseku by nebyla vhodná vzhledem k vašemu zdravotnímu stavu, tak rozhodl tak, jak uznal za vhodné. Snad by bylo i možné po dohodě s ním délku vycházek v budoucím čase upravit na dobu delší. Ovšem konečné rozhodnutí záleží jen na něm. Co se týká vaší povinnosti zdržovat se doma v době mimo vycházek - komplikace by mohly přijít ve formě kontroly z OSSZ, která kontroluje dodržování léčebného režimu (člověk je na neschopence zpravidla z důvodu špatného zdravotního stavu) a následně by mohlo dojít ke krácení nemocenských dávek (to záleží na OSSZ).
Z vašeho dotazu mi vyplývá, že nemůžete vykonávat svou práci z důvodu rizikového pracovního prostředí, ale to měl především řešit zaměstnavatel přeřazením na jinou vhodnější práci po dobu vašeho těhotenství. Vyřešil-li to lékař a jste jako zdravý člověk na DNP,pak vám nezbývá než se podřídit režimu stanovenému ošetřujícím lékařem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
9. 10. 2006 15:39
Dobrý den, chtěla bych se zeptat co všechno by bylo za komplikace kdyby mi přišla kontrola a ja nebyla doma. Jsem na PN /těhotenství/, protože nemužu vykonávat svou profesi /zdr. sestra - infekce, těžká práce, noční směna/ dr. mi vystavila PN ale s omezenýma vycházkama. To musím kromě 4 hodin denně sedět pořád doma??????
Děkuji za popř. odpověď.
PS. Jak je možné, že některý dr. muže vystavit vycházky na 4 hodiny denně a jiný neomezeně???