Re: matka,výstup §43 v souvisl.§46 1 c)
Pokud skončí dohodou z organizačních důvodů tak, jak jste uvedla, má nárok ze zákona na dvouměsíční odstupné. Bude-li ji však chtít dát zaměstnavatel další platy ( nazýváte to 3 nás.za výpovědní dobu), může, protože mu ZP umožňuje zvýšit odstupné na kolik násobků chce. POdmínkou ale je,že to bude mít buď v kol.smlouvě nebo ve vnitřním předpisu-z toho vyplývá, že nebude-li to tam takto mít, nemůže jednotlivé zaměstnankyni odstupné zvýšit. Ale může jí zaplatit navíc částku ,která tomu bude odpovídat a to jinou formou , např. odměnou nebo prémií,nikoli formou odstupného. Na takovou jí ale nevzniká žádný právní nárok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
13. 10. 2006 8:05
nějak jsem se do toho zamotala a stále mi to není jasné, můžete mě prosím zkontrolovat ?matka po rodič.dovolené do 3 let věku dítěte, zaměstnavatel ji nechce dále zaměstnávat. Možnosti:
ona požádá o nepl.volno do 4 let, zaměstnavatel odmítne,ona dohodou ukončí. Další možnost: Pokud zaměstnavatel neschválí nepl.volno,ona si to rozmyslí a nastoupí do zaměstnání.Dáme výp.46 1c),nemáme pro ni práci, z důvodu překážek §130 je doma 3 měsíce za průměr a pak dostane 2nás.odstupného. Ale teď mi není jasné: pokud by se v tomto případě dohodla se zaměstnavatelem na ukončení pracovního poměru dohodou § 43 v souvislosti s 46 1c), skončí ihned, obdrží 2 násobek odstupného nebo 2násobek + 3nás.za výpovědní dobu ? V bývalém zaměstnání dostala tu druhou variantu a já ted nevím, zda to bylo na základě kolekt.smlouvy nebo ze zákona, to jsem ale ostuda. V současném zaměstnání není kolekt.smlouva, odstupné není zvýšeno. díky moc