Re: Jízdní kolo jako daňový náklad ano/n
Tohle vám nedá nikdo černé na bílém :-) Záleží na něm, co si obhájí a nakolik přesvědčí kontrolu, že to jízdní kolo doopravdy potřebuje ke svému podnikání. A taky že ho nevyužívá pro osobní potřebu - jinak by mohl dát jen poměrnou část. Jak vám zdůvodňuje potřebu toho kola? Jezdí na kole za klienty? Do banky? Na poštu? Na nákupy? Používá ho i na výlety nebo je údajně jen firemní? Má firemní auto? atd. Zkuste si sama doplnit podobné otázky a dodat k nim odpovědi....
Re: Jízdní kolo jako daňový náklad ano/n
A jaký druh podnikání??? Mám klienta s autodopravou, motorka nebyl problém - prostě je to rychlejší, když řeší problém. Taky jsem tu měla kolo, to využíval klient, který dělal přepravu, něco jako Messenger, jak píše Evča - je to o zdůvodnění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
20. 10. 2006 19:21
Prosím mám dotaz. Podnikatel si koupil jako dopravní prostředek jízdní kolo za 25.000,--. Vede daňovou evidenci.Chce si nyní odečíst celé DPH a dát do nákladů. Mohu takto postupovat? Vím, že potom si musí vše obhájit sám, ale přesto bych měla špatný pocit, kdyby u kontroly neprošel. Prosím setkal jste se s tím někdo?
Poraďte mi.