Re: DPH u prodeje memovitosti
Díky za názor. Jste jediná dobrá duše, která reagovala.
V tom § 51 (1) e) je právě hlavní jádro pudla. V r.2002, kdy jsme tyto odpočty nárokovali, platil ZDPH 588/1992 a dle tehdy platného znění prodej nemovitosti po dvou letech by byl osvobozen od DPH, navzdory uplatněným odpočtům. Ale v roce 2004 začal platit nový ZDPH, a ten jsem tedy ještě nevstřebala.
Jak mám pochopit podmínku, pokud prodám do 3 let zaplatím DPH, pokud po 3 letech, je to osvobozeno, ale není možný odpočet.
A pokud odvedu DPH je odpočet -provedený zcela v souladu s tehdejším zněním ZDPH - možný??? Nenalézám žádné jiné řešení, neboť nemohu provést ani opravu odpočtu daně.
Najde se ještě nějaká dobrá duše, která poradí?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
23. 10. 2006 11:45
Prosím velmi o radu někoho, kdo má v tom, na rozdíl ode mne, jasno.
S.r.o. koupila v r. 2002 nový byt 70 m2, uplatnila nárok na odpočet DPH 5%, při jeho pořízení i u dalších nákladů při zařízení a provozu bytu. Byt byl využíván jako kancelář. Společnost nyní byt prodala, návrh na zápis do LV byl podán v 8/2006.
Prodej bytu je asi osvobozeným plněním, ale protože byl uplatněn odpočet, musíme odvést DPH 5%? Povinnost odvést daň nastane dnem příjetí každé části kupní ceny postupně? A zapíše se na řádek 215 přiznání k DPH?
Samotné DUZP nastane až okamžikem, kdy obdržím smlouvu z KN s doložkou o provedení vkladu, nebo už datem provedení zápisu do LV?