Re: Služba v EU-převzetí materiálu a DPH
>>Prosím o radu,fakturuji německému plátci službu za
>>to,že od něho převezmu materiál za což mi on
>>platí...mohu
>>to fakturovat bez DPH?? Pokud ne,tak co mu mám
>>fakturovat aby to bylo bez DPH? ( on mi dá materiál
>>a ještě
>>mi zaplatí za jeho převzetí)
>Pokud očekáváte odpověď, budete muset případ popsat
>trochu podrobněji, především s ohledem na místo plnění
>(kde, jak se materiál pohybuje), co se rozumí
>"převzetím materiálu" - to jako že dostanete materiál a ještě
>Vám za to zaplatí?Jedná se o materiál který je veden jako odpad(odřezky PVC z automobilky) tudíž mi za to,že si ho odvezu zaplatí,ale brání se tomu abych jim to fakturoval s DPH.Materiál si naložím u nich v DE a dovezu ho k sobě do CZ kde je zrecyklován.
Re: Služba v EU-převzetí materiálu a DPH
No jen abyste nenarazil ještě na jiné, než daňové zákony.
Pokud budete pátrat v ZDPH s cílem najít nějakou službu, dostanete se nejspíš k §10/4/c nebo na obecný § 9, tudíž vše s tuzemskou DPH. Snad jen kdyby chtěl Němec recyklát vrátit nebo umístit někam mimo tuzemsko, mohlo by se uvažovat s § 10/5
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
24. 10. 2006 22:17
Prosím o radu,fakturuji německému plátci službu za to,že od něho převezmu materiál za což mi on platí...mohu to fakturovat bez DPH?? Pokud ne,tak co mu mám fakturovat aby to bylo bez DPH? ( on mi dá materiál a ještě mi zaplatí za jeho převzetí)