Dobrý den,
k tomuto se nedá nic napsat, přece nemůžete chtít zpracovávat DP k DPFO a ještě máte li příjmy z EU přes web. portál ? To je práce daňových poradců, vypadá to že máte v Německu příjem ze ZČ ( § 6 ) + ZČ ze zdrojů v ČR, tak si musíte vyplnit 2. oddíl tabulku 1 . řádky 31 až 35 ( pokud tedy chcete si dělat sám ) do 31 - úhrn příjmů od všech zaměstnavatelů ( vč. zahraničního přepočteného ) a dále vyplňujete podle pokynů.
Dobrý den,
po nikom je zpracovat nechci, jen prosím o kontrolu, zpracované již jsou, jak momentálně nelze vidět na přiložených odkazech.
Zpracovával jsem je sám, ovšem dle článku z roku 2009 a na FÚ mi také moc nápomocní nebyli, proto prosím "internet".
Zde jsou prosím nově nahraně fotografie, ty by snad již měly být vidět.
https://ibb.co/cmFOtvhttps://ibb.co/dAH3tv
Vidím tam jen stranu přiznání č. 3. Českou daň tam máte uvedenou dobře, jinak z toho nic víc nevyčtu.
Dobrý den,
máte si nechat zkontrolovat daň. poradcem, já se Vám k tomu nechci moc vyjadřovat ale to máte vyplněné podle mého názoru zvláštně, máte li příjem z EU dle §6 a byla li současně v Německu stržena daň ( tedy daň zaplacená v zahraničí ) a máte li srážku potvrzenou ( papírem z EU ) musíte to uvádět do ř. 33
Jinak ten příjem z Německa platíte v DP 2x ( respektive platíte z toho 2x daň v ČR - to je proti principu dvojího zdanění ) protože do ř.31 si vysčítáte celkové příjmy ze ZČ ( ČR + EU ) a musíte si " odpočítat " již zaplacené daně a to i zaplacené daně v zahraničí , a ještě řešte ř. 35 ( tam uvedete tu část příjmu z ř. 31 u které neměl plátce daně z EU povinnost srazit zálohy ) to musí dělat někdo kdo to umí.
Tak jak to máte vyplněné, tak přesně takto mi loni dávala instrukce paní z našeho finančního úřadu, že mám vyplnit přiznání k dani z příjmu u osoby, která měla příjem ze zaměstnání v ČR a příjem ze zaměstnání v Rakousku. Z té oblasti jezdí hodně lidí za prací do Rakouska (mají to celkem blízko), tak se s tím na zdejším finančáku často setkávají.
Jedná se o tzv. "metodu vynětí". Do ř. 31 a 32 se sečtou údaje z příjmů ze zaměstnání z ČR i z Rakouska, na řádku 36 se od toho ten příjem z Rakouska zase odečte a dále už se operuje jenom s příjmem z ČR. Základem daně je jen ten příjem z ČR, a z něj se vypočítává daň. Nárokovat vrácení přeplatku pak lze jen z daně placené v ČR, ne z té placené v zahraničí, takže na straně 3, kde se uvádí zaplacená daň (u zálohové daně je to ř. 84), se tedy uvádí pouze daň z příjmu v ČR.
Akorát máte chybu v řádku č. 32 (povinné pojistné). Tam se podle paní z finančáku nemá uvádět částka, kterou vám srazil zahraniční zaměstnavatel (těch 868,93 €), ale má se z hrubé mzdy ze zahraničí (tj. z těch vašich 7 286,60 €) vypočítat 34% (což je celková výše českého sociálního a zdravotního pojištění) a tuto částku máte uvést do ř. 32. Ve vašem případě by tedy v řádku 32 mělo být pojistné 53 625 Kč z české mzdy a k tomu 66.990 Kč z německé mzdy (197030 x 0,34), tj. celkem 120.615 Kč.
Ale nevím, zda má Německo uzavřenou s ČR stejnou smlouvu o zamezení dvojího zdanění jako Rakousko, to si musíte zjistit sám. Pokud má, tak byste to měl takto mít (skoro) správně.
Dobrý den,
děkuji za upřesnění, máte pravdu že lze použít i metodu tzv. vynětí nebo zápočtu, pokud použijete metodu vynětí, tak zaplacené daně ze zdrojů v zahraničí nezapočítáváte. ( to je pouze metoda zápočtu ) naopak, celou mzdu vyjímáte. Bude velice pravděpodobné že metoda vynětí i zápočtu půjde použít i pro příjem z Německa.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 4. 2017 14:29
Dobrý den,
potřeboval bych pomoci zkontrolovat daňové přiznání s příjmy jak z ČR tak z Německa.
Daně jsem prvně podával sám a ode dne podání si nejsem vůbec jistý a pořád mi vrtá hlavou, jestli jsem je podal správně. Mohl by mi prosím někdo pomoci?
Příjmy z ČR - 157 710,-
Pojistné - 53 625,-
Záloha na daň - 17 250 ,-
Příjmy z DE - 7 286,60 €
Pojistné - 868,93 €
Záloha na daň - 380,40 €
Týká se mě pouze sleva na poplatníka.
Zde je můj postup
https://www.photobox.co.uk/my/photo/full?photo_id=9713917601
https://www.photobox.co.uk/my/photo/full?photo_id=9713917623
ŠpatněXdobře? Děkuji Vám mnohokrát předem za pomoc, snad se nějaká najde.
Přeji krásný den