Re: nevyplacená mzda
Napište a zašlete mu písemnou výzvu, ve které uveďte, od kdy do kdy jste u něho pracovala, jaká byla sjednána odměna, kolik Vám dluží a dejte mu nějakou lhůtu(týden-10 dnů), aby Vám vyplatil sjednanou odměnu s upozorněním, že pokud se Vám neozve a neuhradí, co je dlužen, budete vše řešit právní cestou. Další krok pak je písemná stížnost na oblastní inspektorát práce podle sídla zaměstnavatele, kde doložíte DPČ, nějaký přehled odpracovaných hodin, dopis viz výše, případnou odpověď zaměstnavatele a počkáte na výsledek šetření. Podle nového zákona hrozí pokuta až do dvou mil.Kč, třeba si to zam-tel rozmyslí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 1. 2007 13:40
Na DPČ jsem pracovala u zaměstnavatele do 10/2006. Odmítl mi vplatit mzdu s tím, že jsem měla věci v nepořádku, což je pouze jeho tvrzení. Nic mi neoznámil, nic jsem nepodepsala. Co s tím? Poradí mi někdo? Díky
Dana