Re: Výpověď dána zaměstnavatelem.
Zrušit pracovní poměr okamžitě může zaměstnavatel jen při hrubém porušení. Na Vás by se spíše vztahovala nespokojenost s Vašimi pracovními výsledky, tzn. že by Vás nejprve museli napomenout za neuspokojivé pracovní výsledky a dát přiměřený čas na nápravu (ten přiměřený čas se odvíjí od toho, o jakou práci jde, u Vás by se zřejmě zvýšený zisk neukázal hned druhý den). Pokud pak pracovník svoji práci nezlepší, může mu dát zaměstnavatel výpověď - samozřejmě bez odstupného. Výpověď (s 2měsíční výp. dobou) Vám nemá smysl dávat, když Vás prac. poměr má končit koncem února a teď máme leden. Takže záleží na Vás, zda se na skončení dohodnete nebo zda se toho zaměstnání budete držet zuby nehty. Nebo se domluvíte, ať Vám ještě dají šanci a pracovní výsledky zlepšíte...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 1. 2007 19:21
Potřebuji poradit.Mám pracovní smlouvu od 1.9 .na dobu určitou a to do konce února´07.Byla mi dána výpověď ze strany zaměstnavatele,důvod je ten že jsem obchodník a nesplnuji pravidelný zisk pro firmu.Nikdy jsem nic neporušil,jen jsem neměl takové zisky ,jak se očekávají.Chtějí se mnou ukončit pracovní poměr ihned,jak se mám zachovat? Dle zákoníku bych měl mít výpovědní dobu 2 měsíce,náleží mi odstupné?