Re: 321-likvidace fa
Správně by to mělo být řešeno dod.DP-je ovšem otázkou, zda ta částka stojí za to a co jste za společnost ( schvalování uzávěrky, auditor apod.komplikace). Vy jste si neoprávněně zvýšili náklady a ovlivnili tak HV a zisk v předchozím roce. Pokud to však chcete napravit jinak, pak bych to řešila tím mínusem na 5.. a určitě daňově, ať je aspoň vidět, že jste to zase "dodanili". A pokud se to nelíbí Vašemu ekonomovi, tak ať si to spraví sám, vždyť on byl zodpovědný za to, že nebyla řádně udělána inventura účtu závazků za předchozí rok. A co DPH ? tam byste dodatečné udělat měli určitě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 1. 2007 11:15
Dobrý den, prosím o radu zkušené účetní.
při přebírání účetnictví jsem podle inventur z roku 2005 narazila na věc:
na účtu 321 je vyšší zůstatek než v přiloženém saldu. U toho rukou poznámka. že se týká roku 2004, kdy byly omylem2x zapsány dvě fatury do nákladů, Vzhledem k tomu, že rok 2004 byl již zkontrolován FU, tak ze salda byly tyto faktury vyřazeny, ale na účtu zůstaly.
Jak mám ? srovnat, aby mi sedělo? Ekonom nechce, abych zaúčtovala na 6, protože by to muselo být zvláštní analytikou, je zde přísně vedena analytika, a bylo by hned vidět při případné kontrole.
Mám zaúčtovat mínusem na 5xx na MD, tam se to lépe ztratí.A tento účet nechat jako daňový? protože když ho v daň přiznání dám jako nedaňový účet, znovu případnou kontrolu upozorňuji?
Díky za názory
Blanka