Re: Reklamace obuvi
V případě, že jde o neodstranitelnou nebo opakovanou vadu, máte nárok na odstoupení od smlouvy a tedy vrácení peněz. Při reklamaci do 6ti měsíců máte nárok na okamžitou opravu nebo výměnu věci za bezvadnou, není-li to možné, pak vrácení peněz. V jiném případě zase může vzniknout nárok na slevu. Nikdy vás ale prodjce nemůže nutit, abyste si vybrala jiné zboží. Požádejte prodejce, aby výsledek reklamace vč. navrženého řešení vyjádřil písemně v reklamačním protokolu - většinou ho to pak přejde.
Tento trik se už prakticky nevyskytuje a doporučuji vám obrátit se na ČOI bez ohledu na o, jak reklamace dopadne.
Koukněte taky sem:
http://business.center.cz/business/pravo/ochrana_spotrebitele/otazky-odpovedi.aspx
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 1. 2007 17:11
Prosím moc o radu. Reklamovala jsem boty a reklamaci mi uznali. Řekli mi ale, že mi nevrátí peníze ale že si musím v prodejně vybrat nějaké jiné zboží v minimální hodnotě obuvi. Mjaí na to právo???
Díky moc Ivana