Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 1. 2007 21:46
Koupili jsme dětský kočárek a hned asi po měsíci provozu jsme ho jeli reklamovat pro zatáčení na stranu. závada byla patrná hned při 1.jízdě,ale obchod je vzdálen cca 30 km.
Vyřízení reklamace cituji: "Jedná se o opotřebitelnou součástku, na níž se záruka nevztahuje. Reklamace je posouzena jako neoprávněná".S tímto jsme se však nesmířili a kočár jsme tam nechali ještě ten den na další reklamaci.Vyřízení reklamace II. cituji:"kočárek byl mechanicky poškozen, vzhledem k tomu je reklamace posouzena jako neoprávněná."Hned jsme tam kočár nechali na další reklamaci to bylo dne 28.7.2006.Vyřízení reklamace III.Reklamace byla uznána jako neoprávněná." Navíc opravený by ho měli mít dne 28.8.2006 a my jsme si pro něho jeli 29.8.2006, kdy jsme byli od nich vyzváni,že je reklamace vyřízená.(vždy nás upozorňovali, že už je reklamace vyřízená).Dokonce jsme měli i důkaz, že na zpávě servisu bylo počítačově napsáno vyjádření s datem 29.8.2006, ovšem když jsem prodavačku upozornila při podpisu o vyřízení reklamace na to, že lhůtu nedodrželi, tak tajně na mém originálu přepsala datum na 28.8.2006. Toho jsem si všimla až jsem vyšla z obchodu a následně jsem se tam vrátila, ať je tak laskavá a to datum tam napíše tak jak tam bylo původně a co jsem jim podepsala, reklamační lístek si vzala a ochotně tam k datu dopsala: "chyba při tisku, opraveno 28.8.2006".