Re: pokyn D300 - zálohy nemusí platit...
No, teď to čtu a mají v tom nějaký zmatek. §38a/5 říká základ daně, §13a/5 s odkazem na §38a, který zmiňujete v pokynu D300-3. mluví v jedné věte o příjmech ze ZČ a ve druhé větě o dílčím základu daně. Jsem z toho tady paf. Řídím se ale zákonem, takže základ daně dle §38a/5. To je fičák,co?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 1. 2007 7:57
Mám guláš v hlavě.
Zákon o dani z příjmu par. 38a - zálohy odst.5 - pokud základ daně tvoří součet dílčích základů a jedním z nich je i dílčí základ daně z příjmů ze závislé činnosti a funkčních požitků...., a tento dílčí základ daně je roven nebo činí více než 50% z celkového základu daně - nemusí platit zálohy podle odst. 3 a 4
Pokyn D300 - 3. v případě, kdy příjmy ze závislé činnosti a z funkčních požitků předtavují méně než 50%.....když si dočtete celý odstavec, tak se tam míchají příjmy a základ daně. Nějak tomu nerozumím.
Prosím můžete mi to někdo upřesnit. Když si přečtu par. 38a - odst. 5 v zákoně tak mi to je jasné. Když k tomu přečtu prováděcí pokyn D300 tak nevím na čem jsem. Posuzují se pro placení záloh příjmy nebo základ daně ???
Hezký den