Re: Náhrada ztráty na výdělku-daň. přizn
Já z dotazu nepoznám, kdo mu tu náhradu vyplatil. Pokud zaměstnavatel, jistě ji zdanil stejně jako mzdu. Jestli vyplatila pojišťovna, záleží na výši odměny - jak je uvedeno v předešlé odpovědi - do daňového přiznání se zahrne odměna, ze které byla sražena zálohová daň. V každém případě je ale povinností poplatníka, aby své příjmy měl řádně zdaněné!
Samozřejmě mu jí vyplatil zaměstnanec a následně mu jí Kooperativa proplatila.
Pokud mu ji vyplatil zaměstnavatel, předpokládám, že měl podepsané prohlášení k dani. Pokud se jednalo o posledního zaměstnavatele tak provede roční zúčtování daně, pokud ne, vystaví potvrzení o zdanitelných příjmech. V obou případech bude náhrada součástí zdanitelných příjmů.
Mám problém zaměstnavatel mu jí sice poslal, jenže jsem mu jí zapoměla dát do mzdy. Co s tím teď? Dostal proplacenou celou náhradu. Tak nevím ječslti to mám dodatečně prohnat přes mzdy listopadové a poslat daň z příjmu ale v tom případě dostal tedy celou náhradu bez odvodu daně
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 1. 2007 8:29
Zaměstnanec měl minulý rok pracovní úraz za který obdržel náhradu škody na výdělku. Objevuje se tato částka v daňovém přiznání FO? už u nás nepracuje tak nevím zda mám dát vědět jeho zaměstnavateli tuto částku. Nebo si to musí zaměst. ohlídat sám?