Re: převod UCE-DE dodanění-spěchá!!!
Ano, to dodanění si rozložíte do devíti let vysloveně podle svého přání. Je to s podivem, ale je to tak, zákon to skutečně umožňuje. Pokud dodaníte třeba jen korunu ročně a zbytek v devátém roce, tak je to taky v pořádku. To dodanění se neřídí tím, jak rychle vám ty dluhy (ne)spláceli.
Dobrý den paní Evo,
koukala jsem do zákona a možnost rozdělení do 9 let jsem tam našla, ale je tam někde vysloveně napsáno, že i přestože už jsem ty peníze dostala,nemusím je zdanit? Opravdu není někde nějaký dodatek zákona, kde je povinnost dodanit minimálně výši uhrazených pohledávek?
Pokud vím, tak to opravdu není nikde napsáno, takže se nebojte. A věřte mi, že jsem se o tuto problematiku zajímala a zajímám dost do hloubky, protože jsem od 1/1/2006 převáděla hodně velké sdružení na podvojko. Dokonce jsem k tomu přechodu sepsala i jakési webové stránečky na www.volny.cz/prechod (akorát je nestíhám moc aktualizovat), ale nějaké informace tam jsou :-)
Musím se přiznat, že při převodu jsem postupovala hlavně podle Vašich stránek, takže jsem moc ráda, že Vám můžu osobně poděkovat. Ale i přesto, že jsem vašemu postupu věřila, trochu jsem nemohla uvěřit, že z ty miliony, které má teď firma na účtě můžem zdanit až klidně za několik let.
Ještě jednou děkuji a budu Vám věřit
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 2. 2007 16:15
prosím poraďte mi,
k 1.1.2006 jsme přešli na vedení účetnictví a máme dodanit 9 miliónů. Chceme si tuto povinnost rozdělit do devíti let, ale můžem si první rok dovolit dodanit pouze 100.000,- i přesto, že nám odběratelé už zaplatili téměř všechny faktury?
děkuji