Re: od kdy rozpočítat LS
V DE rozpočítájí většinou splátky na měsíce. Ale v PU u nás p. auditor vyžaduje pozpočítávat na dny a to od dne přepisu auta na nás (od přidělení SPZ dle TP). Prý teprve od té doby splňuje automobil všechny náležitosti k uvedení do užití. Myslím, že finanční úřad uzná rozlišení splátek od předávacího protokolu, tj. od 14.7.06.
Částečně souhlasím s předchozí odpovědí, ale doplním, že datum předávacího protokolu je datum odkdy provádíme čas.rozlišení LS, ale není to datum přidělené SPZ. Ta může být později a nemá vliv na časové rozlišení (na přepis je zákonný lhůta tuším 8 nebo 10dnů)
Časové rozlišení se běžně aplikuje na měsíce, ale není to rozumné, protože to není v souladu se zákonem o dani z příjmů. Časové rozlišení od data předání PL až do data ukončení LS je to správné období, kterým rozpočítáte celou leas.hodnotu. Nelze jen čas.rozlišit min.splátku a měs.splátky dávat do nákladů. Zkuste si to propočítat a uvidíte. Přesně takto to doporučují přednášející na každém školení.
Já si také myslím, že na to má mimo jiné i vliv, kdy byla
podepsána LS.
Pokud v červenci smlouva o finančním pronájmu s následnou koupí najatého HM sjednána není, nelze uplatňovat za tento měsíc žádné nájemné. Není smlouva, není leasing, není co rozlišovat. Podle § 24 odst.4 pís.a ZDP se doba nájmu počítá ode dne, kdy byla věc nájemnci přenechána ve stavu způsobilém obvyklému užívání, podmínkou však je, aby také byla sjednána leasingová smlouva. Takže jak jsem říkala, není smlouva není co rozlišovat. Přeji hezký večer.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 2. 2007 7:23
Dobré ráno, mám před LS splátkový kalendář od 5.8.06 a předávací protokol 14.7.06. Jak rozpočítat mimoř.splátku /O.spl./ a jednotlivé měs.splátky. Od 14.7.06 nebo až 5.8.06.Děkuji moc za odpověď