Evidenční list - zapomenutý

• (neregistrovaný)

3. 2. 2007 11:33

Prosím, stala se mi dost nepříjemná věc. V naší firmě se hodně střídají zaměstnanci a mě se stalo, že jsem zapomněla odevzdat EL jednoho, který skončil v červenci 2006. Nyní mi přišel dopis o správním řízení o pokutě. Nevíte někdo, jestli se to dá ještě nějak zachránit anebo to bude "natvrdo"? Samozřejmě EL jsem dopsala a ihned v pondělí odnesu na OSSZ. Prosím nemáte někdo tuto zkušenost? Jak to dopadne?Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 2. 2007 15:48

xy (neregistrovaný)

Re: Evidenční list - zapomenutý
      To mi přijde dost tvrdé. Vím, že se mají odesílat ihned po ukončení PP, ale je ochranná lhůta pro nemoc. Co když jste čekala, zda nebude mít tento zaměstnanec nárok např. na nějakou celoroční odměnu, která se vyplácí v prosinci? Navíc - ELDP za r. 2006 s typem 01 se mají odeslat do dubna, toto je typ 02, ale zdá se mi to moc přísné.

• 3. 2. 2007 19:04

Líba (neregistrovaný)

Stalo se mi totéž, při kontrole mi ho paní kontrolorka sama vypsala a když jsem se jí omlouvala, říkala, že s jinými firmami mají horší problémy. Všechno je o lidech.

• 3. 2. 2007 21:56

ZB (neregistrovaný)

Mám podobnou zkušenost, taky jsem byla na kontrole upozorněna že nemáme odevzdaný evid. list. Ten jsem následně vyplnila a odevzadala. Do dnešního dne nám žádná pokuta nebyla vystavena. Určitě si myslím, že jsou firmy daleko horší. V neposlední řadě záleží na koho narazíte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).