Re: Akontace
Na akontaci nemám samostatný doklad (kromě pokladního), mám vše na jednom papíru včetně měsíčních splátek.
Jestli jsem to pochopila tak si akontaci+DPH vydělím počtem měsíců a budu dávat do nákladů postupně a HLAVNĚ DPH taky postupně? Pokud bych od firmy dostala samostatný daňový doklad na akontaci tak bych si mohla odečíst DPH najednou? Auto je vedeno jako nákladní. Omlouvám se, ale je to můj první leasing. Jana
Re: Akontace
Částku akontace (bez DPH, jste-li plátci) je třeba vydělit počtem měsíců, po které bude LS trvat a postupně zatěžovat náklady v měsících poměrnou částkou. Nelze uplatnit do nákladů jednou částkou při pořízení předmětu leasingu. Jitka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 2. 2007 12:26
Prosím o pomoc, máme první auto na leasing, jedná se o tranzit a tak si budeme uplatňovat DPH.
Musím akontaci (včetně DPH) na leasing vozu rozpočítat do jednotlivých splátek, nebo ji mohu dát jednou částkou (včetně DPH) jako náklad hned na začátku?
Dík za pomoc Jana