Registrace k finančnímu úřadu-nechápu

• (neregistrovaný)

7. 2. 2007 21:34

Dobrý den,
    dnes jsem zjistila , že manžel není registrovaný k dani z příjmu. Je OSVČ a podniká od roku 1997 , platí včas daň z příjmu.
    Teď jsme podávali přihlášku k dani silniční a oni nám volali, že tam nemá vůbec přihlášku. On mu dělal účetnictví pán , který zempřel a já jsem to po něm převzala. Když jsem po manželovi chtěla osvědčení o DIČ , tvrdil že ho má pán u sebe , tak jsem to neřešila. Daňová přiznání měl.
    Je mě ale divné že to 10 let neřeší ani finanční úřad, že prý to není jejich povinnost. Tomu moc nerozumím. Kdybych tam nedávala přihlášku k sol. dani , tak se to ani snad nezjistí.
    To nechápu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 2. 2007 22:38

Pavel (neregistrovaný)

Re: registrace k finančnímu úřadu-necháp
      Ono to není tak složité.

Povinnost k registraci má poplatník podle ZSDP. Pokud tak neučiní, tak ho z moci úřední zaregistruje FÚ, např. po podání prvního DP.

Zodpovědnost za neregistraci má jednoznačně Váš manžel a může podle § 37 ZSDP dostat pokutu. Ale FÚ jsou většinou tolerantní, pokud podával DP a platil daně.

V čem je potom problém? :-))

Hezký večer!

• 7. 2. 2007 23:12

petra (neregistrovaný)

Hmm,tak to je opravdu divný,protože by tam měli mít založenu ´přinjemnším žádost o registraci,vím,že když to někdo nemohl najít,tak mu udělali na FÚ opis.Petra

• 8. 2. 2007 13:42

Petra (neregistrovaný)

Zjistili jsme ,že není registrovaný. Já jen nechápu ten úřad. Vím ,že manžel udělal chybu to je jasné. Ale ,že za těch 10 let nic neřekli, že tam není registrovaný, když odevzdává přiznání. Já dělám celní deklarantku a mě když něco chybí tak to také řeknu. Nebo celníkovi , když něcho chybí tak to také řeknu. Vím , že to je povinnost manžela ,ale oni přijímají peníze a příznání a nemají ho registrovaného , to nechápu. Už to mohlo být přinejmenším 9 let v pořádku. Oni ty úřady nejsou k chápání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).