Re: registrace k finančnímu úřadu-necháp
Ono to není tak složité.
Povinnost k registraci má poplatník podle ZSDP. Pokud tak neučiní, tak ho z moci úřední zaregistruje FÚ, např. po podání prvního DP.
Zodpovědnost za neregistraci má jednoznačně Váš manžel a může podle § 37 ZSDP dostat pokutu. Ale FÚ jsou většinou tolerantní, pokud podával DP a platil daně.
V čem je potom problém? :-))
Hezký večer!
Re: registrace k finančnímu úřadu-necháp
Zjistili jsme ,že není registrovaný. Já jen nechápu ten úřad. Vím ,že manžel udělal chybu to je jasné. Ale ,že za těch 10 let nic neřekli, že tam není registrovaný, když odevzdává přiznání. Já dělám celní deklarantku a mě když něco chybí tak to také řeknu. Nebo celníkovi , když něcho chybí tak to také řeknu. Vím , že to je povinnost manžela ,ale oni přijímají peníze a příznání a nemají ho registrovaného , to nechápu. Už to mohlo být přinejmenším 9 let v pořádku. Oni ty úřady nejsou k chápání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 2. 2007 21:34
Dobrý den,
dnes jsem zjistila , že manžel není registrovaný k dani z příjmu. Je OSVČ a podniká od roku 1997 , platí včas daň z příjmu.
Teď jsme podávali přihlášku k dani silniční a oni nám volali, že tam nemá vůbec přihlášku. On mu dělal účetnictví pán , který zempřel a já jsem to po něm převzala. Když jsem po manželovi chtěla osvědčení o DIČ , tvrdil že ho má pán u sebe , tak jsem to neřešila. Daňová přiznání měl.
Je mě ale divné že to 10 let neřeší ani finanční úřad, že prý to není jejich povinnost. Tomu moc nerozumím. Kdybych tam nedávala přihlášku k sol. dani , tak se to ani snad nezjistí.
To nechápu