mzdové účetní- zaměstnanec a min.mzda

• (neregistrovaný)

8. 2. 2007 6:53

Dobrý den.
    mám tři dotazy
    1/ máme zaměstnance na DPČ pracuje 4hod denně, měsíčně si vydělá tak 4000,- hrubého jak je to s odvodem soc. a zdrav. poj. od r.07? Kolik bude odvádět a souvisí s ní nějak minimální mzda?

2/ zaměstnanec na HPP pracuje 2hod. denně. stará se o 4děti /6,12,13,14/ upravuje se zde nějak odvod zdrav. poj? pokud ano tak jak?

3/ zaměstnanec chce odemne potvrzení o příjmech za r.06, jelikož měl u nás ještě DPP kterou jsem zdanila společně s jeho mzdou. při výtisku se mi zahrne do příjmu i tato DPP je to tak správně? nebo tam nepatří?

Děkuji mnohokrát

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 2. 2007 13:24

ir (neregistrovaný)

Re: mzdové účetní- zaměstnanec a min.mz
      1. Pracuje jen u Vás nebo má ještě jiného zaměstnavatele? Má u Vás podepsané daň.prohlášení? Pokud má ještě jiného zaměstnavatele a není za něho plátce na ZP stát a Vás si zvolí jako "hlavního" zaměstnavatele, musíte se domlouvat s druhou mzdovou účetní, kolik Kč si vydělal + musíte příp. dosrážet ZP. Pokud v obou zaměstnáních vydělá dohromady více než 8000,-- Kč/měs. (při nemoci se úměrně krátí), potom ZP nedoplácí, jinak musí doplácet ZP.Pokud má u Vás podepsané daň.prohlášení, daníte podle tabulek, pokud nemá u Vás daň.prohlášení, daníte 15% (do 5000,-- Kč hrubého/měs.).Daň.prohlášení při souběhu zaměstnání u více zaměstnavatelů může mít podepsané jen u jednoho zaměstnavatele.Pokud má jenom Vás jako zaměstnavatele (nikde jinde nepracuje), potom musíte odvést ZP z minimální mzdy (při nemoci se úměrně krátí)- (pokud za něho není plátce stát).Doplatek do ZP srážíte ze mzdy zaměstnanci.
      2. To samé - musíte zjistit, zda má ještě nějakého zaměstnavatele.
      3. DoPP se danila společně se mzdou - do ročního zúčtování zahrnete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).