Re: mzdové účetní- zaměstnanec a min.mz
1. Pracuje jen u Vás nebo má ještě jiného zaměstnavatele? Má u Vás podepsané daň.prohlášení? Pokud má ještě jiného zaměstnavatele a není za něho plátce na ZP stát a Vás si zvolí jako "hlavního" zaměstnavatele, musíte se domlouvat s druhou mzdovou účetní, kolik Kč si vydělal + musíte příp. dosrážet ZP. Pokud v obou zaměstnáních vydělá dohromady více než 8000,-- Kč/měs. (při nemoci se úměrně krátí), potom ZP nedoplácí, jinak musí doplácet ZP.Pokud má u Vás podepsané daň.prohlášení, daníte podle tabulek, pokud nemá u Vás daň.prohlášení, daníte 15% (do 5000,-- Kč hrubého/měs.).Daň.prohlášení při souběhu zaměstnání u více zaměstnavatelů může mít podepsané jen u jednoho zaměstnavatele.Pokud má jenom Vás jako zaměstnavatele (nikde jinde nepracuje), potom musíte odvést ZP z minimální mzdy (při nemoci se úměrně krátí)- (pokud za něho není plátce stát).Doplatek do ZP srážíte ze mzdy zaměstnanci.
2. To samé - musíte zjistit, zda má ještě nějakého zaměstnavatele.
3. DoPP se danila společně se mzdou - do ročního zúčtování zahrnete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 2. 2007 6:53
Dobrý den.
mám tři dotazy
1/ máme zaměstnance na DPČ pracuje 4hod denně, měsíčně si vydělá tak 4000,- hrubého jak je to s odvodem soc. a zdrav. poj. od r.07? Kolik bude odvádět a souvisí s ní nějak minimální mzda?
2/ zaměstnanec na HPP pracuje 2hod. denně. stará se o 4děti /6,12,13,14/ upravuje se zde nějak odvod zdrav. poj? pokud ano tak jak?
3/ zaměstnanec chce odemne potvrzení o příjmech za r.06, jelikož měl u nás ještě DPP kterou jsem zdanila společně s jeho mzdou. při výtisku se mi zahrne do příjmu i tato DPP je to tak správně? nebo tam nepatří?
Děkuji mnohokrát