Re: Zapl.úroky z úvěru ze st. poření
majitelem domu může být jeden z manželů , při společném zdanění se stejně přijmy dělí napolovic, takže bych neviděla žádný problém v odpisu manželce. Jsou tam spíš důležitá kriteria celého zdaňovacího období trvání úvěru a trvalé bydliště po celé zdaňovací období
taky bych měla dotaz ohledně úroků ze staveb. spoření, zaměstnanec staví rodinný dům, v katatru nemovitosti je budova ve spol. jmění manželů - 1/2 vlastní manžel a 1/2 manželka.V potvrzení je jako dlužník napsán náš zaměstnanec,ale účastníky smlouvy o úvěru je náš zaměstnanec i jeho manželka. Prosím mohu odečíst úroky v plné výši, když vlastníkem domu je i jeho manželka?
oprava,upřesnění: zaměstanenec nemá v domě trvalé bydliště, dům zatím nebyl zkolaudován, katastru nemovitosti jsou vlastníci zaměstnanec + manželka a poznámka SMJ (nejsou určeny podíly).
Mohu provést roční zúčtovaní a uplatnit úroky,když v součásné době tam nikdo nemá trvalé bydliště (dům neni zkolaudován) a vlastníkem jsou zaměstnanec + manželka? Jsem z toho docela zmatená
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 2. 2007 15:17
SZM
manžel zaměstnanec, majitel domu
manželka pečuje o děti, bere rodič. příspěvek
mají stejné trvalé bydliště
na opravu domu čerpán meziúvěr st.spoření
manželka dlužnice, manžel spoludlužník,
potvrzení o zaplacení úroku na manželku
komu odepsat zapl. úrok?
já bych to odepsala manželce, ale kdyýž není majitelem domu a nemá žádný příjem ?
Poradí mi někdo? Děkuji