Prohlášení,že neuplatňuji daň na dítě?

• (neregistrovaný)

9. 2. 2007 10:23

Dobrý den,potřebuji poradit ,jak napsat čestné prohlášení pro zaměstnavatele mého druha,který si od letošního roku bude uplatňovat snížení daně na dítě.Jeho zaměstnavatel od mne požaduje čestné prohlášení,že já(na rodičovské dovolené)neuplatňuji snížení daně na dítě,mám jen rodičovskou dávku a žádné příjmy.
    Děkuji Valová

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 2. 2007 11:19

Jana (neregistrovaný)

Re: prohlášení,že neuplatňuji daň na dít
      Prohlašuji na svou čest, že neuplatňuji daňové zvýhodnění na dítě jméno, příjmení, rodné číslo, protože nemám žádné zdanitelné příjmy a pobírám pouze rodičovský příspěvek. Datum, Vaše jméno, příjmení, rodné číslo, bydliště, podpis.

• 9. 2. 2007 12:55

ir (neregistrovaný)

Mzdová účetní by Vám měla tento tiskopis k vyplnění předat (ona ví, jak to má být správně napsané).

• 9. 2. 2007 15:07

DANA (neregistrovaný)

Toto prohlášení zaměstnavatel vyžaduje po manželce, která je zaměstnaná. Tedy když při podpisu prohlášení poplatníka mi zaměstnanec napíše,že je ženatý a doloží rodný list rodný list dítěte, pro mne to znamená, že si kontroluji vyplnění kolonky na str.2 o manželce. Pokud má zaměstnavatele, tak ten mi musí potvrdit, že neuplatňuje dítě. Do prohlášení se neuvádí : mateřská, podpora nebo podobné. Váš zaměstnavatel postupuje chybně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).