OCENĚNÍ DLOUHODOBÉHO MAJETKU

• (neregistrovaný)

10. 2. 2007 13:41

Dobrý den,

v březnu 2006 jsem si pořídila starší auto za 140 tis. Od 02/07 podnikám a chtěla bych si auto zařadit do majetku k podnikání. Auto mám zařadit pod cenou za kterou jsem ho před rokem koupila? A mohu odepisovat 4 roky když už ho vlastně rok používám pro osobní účely?

Vedu DE.

Ještě bych potřebovala poradit jestli se vůbec vyplatí zařadit auto do podnikání když bych ho chtěla ke konci roku prodat?

Moc děkuji za každou radu!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 2. 2007 14:52

Vlaďka (neregistrovaný)

Re: OCENĚNÍ DLOUHODOBÉHO MAJETKU
      Auto zařadíte v ceně za kterou jste ho pořídila, pokud ho chcete prodat, tak se to nevyplatí, příjem z prodeje musíte zdanit jako příjem z podnikání včetně soc. a zdrav.pojištění.

• 11. 2. 2007 14:59

Martina (neregistrovaný)

I když bych ho prodala za stejnou cenu za kterou jsem ho koupila?
      Takže by jste mi spíš doporučila ho nezařazovat do podnikání ale uplatňovat si výdaje formou cesťáků a pak až zařadit do podnikání nové auto které si pořídím?

• 11. 2. 2007 20:19

Vlaďka (neregistrovaný)

Určitě, navíc prodej auta soukromě je po roce od daně osvobozen.

• 12. 2. 2007 20:03

Martina (neregistrovaný)

Já tomu pořád přesně nerozumím:-) Když auto zařadím do podnikání za 140tis. tak ho pak vyřadím za 140tis.-to dám do nákladů a jak ho prodám za 140tis., tak dám 140tis. do výnosů, takže mi vyjde 0, to znamená žádný zisk ke zdanění. Píšu to správně?

Jde mi hlavně o to že měsíčně dám 800,- za garáž a to si můžu dát do nákladů až když budu mít auto zařazené v majetku k podnikání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).