DPFO - dotaz

• (neregistrovaný)

10. 2. 2007 13:51

Dobrý den, prosím o radu.Nikde jsem nenašla kolik si můžu uplatnit odečet ze zýkladu daně, když jsem 3x darovala krev.Mám jen potvrzení na odpočet, ale není tam částka.
    A pak ještě prosím o radu, když mám dvě životní pojištění a celkem odečet by byl 12951,- jestli si můžu odečíst tuto celou částku?? V pokynech je napsáno, že max. je 12000,- ale už se nepíše jestli za všechny pojistky.

Moc všem děkuji.Dělám to letos poprvé :o)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 2. 2007 13:53

Eva M. (neregistrovaný)

Re: DPFO - dotaz
      Za každý odběr krve 2000 Kč, tj. celkem 6000 Kč.
      Poj.12000 = max.platí pro všechny pojistky celkem.

• 10. 2. 2007 18:25

ir (neregistrovaný)

Re: DPFO - dotaz
      K darům - ve Vašem případě úhrnná hodnota darů ve zdaň. období musí přesáhnout 2 % ze zákl.daně (musíte zkontrolovat, zda celých 6000,-- Kč můžete uplatnit). Pokud máte více soukromých životních pojištění, můžete si odečíst max. 12000,-- Kč.

• 10. 2. 2007 21:33

Eva M. (neregistrovaný)

Re: Dary u DPFO - dotaz
      U darů tazatelka tu podmínku pro uplatnění darů splňuje v každém případě, protože zákon o dani z příjmů §15/1 praví, že dary lze uplatnit..." pokud úhrnná hodnota darů ve zdaňovacím období přesáhne 2 % ze základu daně anebo činí alespoň 1000 Kč". Stačí tedy, když je splněna jen jedna z těch podmínek, což je.

• 11. 2. 2007 14:56

Vlaďka (neregistrovaný)

Re: Dary u DPFO - dotaz
      Ano, ale musí dát pozor, aby to bylo maximálně 10% ze základu daně=maximum pro odpočet daru.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).