Re: DODATEČNÉ DANOVÉ PŘIZNÁNÍ 2005 AUPLA
>Dobrý den,
>v níže uvedených zprávách jsem se dočetla o dodatečném
>přiznání za rok 2005.Jelikož bych ráda podala také
>dodatečné přiznání a letos uplatnovat výdaje % prosím o
>radu.
>Na Danovém přiznání z roku 2005 mám 38070
>nezaplacených pohledávek a 20 336 závazků. v dodatečném dan.
>přiznání dle par. 23 ZDP budu dodaňovat pouze pohledávky ?a
>o závazky snížím? Budu v dodatečném dan. přiznání mít
>pouze a jen tyto částky v tabulce E,
>a tudíž dodaním pouze rozdíl?nebo uvedeu pouze
>pohledávky a tuto částku dodaním.na Fu již mám zjištěno, že
>bude počítáno penále, se kterým počítám.Není mi však
>jasné jak budu postupovat v roce 2006?
V dodatečném DP uvedete v tabulce E pohledávky 38070 jako úpravy zvyšující základ daně a závazky 20336 jako úpravy snižující základ daně. Tím pak dodaníte pouze rozdíl.
>dodaněné pohledávky již do přijmů nebudu uvádět
Až Vám budou zaplaceny dodaněné pohledávky, tak je nebudete uvádět jako příjem z podnikání (na ř. 101).
>?Děkuji za odpověď
Děkuji moc za odpověď ,myslela jsem si to, ale nebyla jsem si jista, ještě maličký dotázeček do závazků jsem dala mínusový účet - podnikatelský, jelikož se domnívám, že to závazek byl, mám tento závazek opravdu uvádět v tabulce E nebo pouze dodaním pohledávky.Učet jsem již vyrovnala.Tudíž v roce 2006 budu již danit pouze přijmy a % výdaje+ SP+ZP-zálohy.
Ten minusový účet do závazků nepatřil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 2. 2007 9:55
Dobrý den,
v níže uvedených zprávách jsem se dočetla o dodatečném přiznání za rok 2005.Jelikož bych ráda podala také dodatečné přiznání a letos uplatnovat výdaje % prosím o radu.
Na Danovém přiznání z roku 2005 mám 38070 nezaplacených pohledávek a 20 336 závazků. v dodatečném dan. přiznání dle par. 23 ZDP budu dodaňovat pouze pohledávky ?a o závazky snížím? Budu v dodatečném dan. přiznání mít pouze a jen tyto částky v tabulce E,
a tudíž dodaním pouze rozdíl?nebo uvedeu pouze pohledávky a tuto částku dodaním.na Fu již mám zjištěno, že bude počítáno penále, se kterým počítám.Není mi však jasné jak budu postupovat v roce 2006?
dodaněné pohledávky již do přijmů nebudu uvádět ?Děkuji za odpověď