Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 2. 2007 13:59
Prosím poraďte mi. Převzala jsem účetnictví, kde s.r.o. pronajímala bytový dům nájemníkům. Vzhledem k tomu, že začala v roce 2006 rekonstruovat, vyplatila těm regulovaným odstupné a ukončila nájmy.Těm nereg.pouze ukončila nájmy dohodou. V roce 2005 dělaly vyúčtování nájemníkům za služby 2004 a odvedli příslušné DPH. Nechápu, proč si na vstup dávali krácený nárok, když pak vše vyúčtovali s DPH? Můj hlavní dotaz ale směřuje jinam a to: co mám dělat, když jsem zjistila, že za rok 2005 ani 2006 se již žádné vyúčtování neprovedlo, přesto, že nájemníci zálohy platili? Nikdo po nich asi nic nechtěl, většinou vyúčtování vyšlo tak, že se vracelo cca 100 Kč nebo naopak. Celý rok byly náklady na služby účtovány proti přijatým zálohám na účet 234, uplatňován krácený nárok na DPH. Nyní již tam žádný nájemník není a pochybuju o tom, že by ještě někdo někdy nějaké vyúčtování provedl. Co s kráceným DPH na vstupu u služeb a proti tomu co s PŘIJATÝMI ZÁLOHAMI, ze kterých nikdy DPH odvedeno nebylo ? Kam s tím? Omlouvám se rozsáhlost, nevím, jestli jsem to napsala, aby to bylo k pochopení, co vlastně chci :-(
Děkuji za každý názor.