Re: Dobropis
Jestli dobře rozumím, tak Vám dodavatel vrací určité finance za splnění nějakých podmínek? Finanční bonus za rok 2010 skutečně patří mínusem do nákladů roku 2010, a to do těch nákladů, za které byl zaslán. Doporučuji analytiku na 501, 504, 518 - podle druhu nákladu.Vrácením peněz nedochází ke zdanitelnému plnění a proto jsou finanční bonusy bez DPH. Ale měl by být popsán v uzavřené smlouvě a proto jste s ním měli počítat při roční závěrce a vytvořit na něj dohadnou položku aktivní (388/5xx). Z dotazu vyplývá, že jste nic nevytvořili a proto doporučuji podat opravné daňové přiznání, protože je ještě v termínu odevzdání DP. Dobropis pak zaúčtujete v březnu 2011 321/388.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
20. 3. 2011 0:04
V březnu 2011 nám byl vystaven dobropis (finanční bonus)za období od 6/2010 do 12/2010, neobsahuje DPH.
Mám hotové a odevzdané daň.přiznání, prosím o radu musím udělat opravné daňové přiznání, nebo mohu zaúčtovat v roce 2011, na jaké účty, bylo mi řečeno na účty: 321/602 mě se nezdá to DPH, nikde
321/343
jsem se v diskuzi nedočetla, že by někdo pracoval ještě dál s DPH.
Velice děkuji všem za pomoc.