Penzijní pojištění - prosím pomoooc

• (neregistrovaný)

14. 2. 2012 9:08

Dobrý den, prosím teď jsem se zasekla - kamarád má 2 potvrzení o PP. Nic nerušil, řádně doběhlo první a založil si druhé. Ale teď nevím, kolik můžu uplatnit jako odpočet v přiznání po odpočtu 6tis., první je na 10 tis., druhé na 7 tis.....je to z celkové sumy 17tis. minus 6 tis,tj. 11 tis.? nebo každé zvlášť snížím o 6tis. a výsledkem je pouze 5tis.?děkuji moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 2. 2012 9:22

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: penzijní pojištění - prosím pomoooc
      V ZDP je : podle smlouvy o PP... částka kterou lze takto odečíst , se rovná úhrnu příspěvků zaplacených poplatníkem na jeho p.p. na zdaňovací období sníženému o 6000,-. Takto to vypadá jako jednoduchý : úhrn a jedno zdaňovacé období, takže odečíst 6000 jen jednou.
      Vloni jsem koumala nad podobným případem,potvrzení byla dvě ( na dvě různé smlouvy) , na jednu 2500 a na druhou 10500. Došla jsem k tomu, že první byla po 500,-, tedy nic a z druhé 10500 - 6000.

• 14. 2. 2012 9:37

zmatkář (neregistrovaný)

volala jsem na FÚ, paní mi poradila, že ze součtu všech částek odečtu 1*6tis.....i v zákoně je psáno " úhrn příspěvků snížen o 6tis.", tak mi vychází odpočet 11tis....

• 14. 2. 2012 9:46

RenataH (neregistrovaný)

ano,souhlasím, od součtu odečtete 6000, vyjde 11 tis,
      paní Jiřino, myslím, že jste loni zaměstnance ošidila o 300 Kč na daních (z 1.PP jste měla uznat celých 2500, ne jenom 500)

• 14. 2. 2012 10:50

JiřinaH. (neregistrovaný)

Proto jsem koumala, až jsem vykoumala, že jsou to dvě různé smlouvy, první vůbec nepředkládala, protože bylo jen 500 měsíčně , takže na poslední chvíli dala obě potvrzení a kopii smlouvy jen od té nové.( já vím, že smlouvy o PP jsou stejné podle Zo PP).Kdyby to bylo jen zvýšení na jednu smlouvu, tak neváhám.
      Sečtu, odečtu 6000 , jako u tazatelky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).