Re: Dodatečné DPPO
Nemůžete již účtovat do roku 2010 a měnit tak HV. Podejte dodatečné DPPO za rok 2010 a částku 30 tisíc uveďte např. na řádek 162 (popis přidejte buď přímo do toho řádku nebo na samostatnou přílohu). Výsledovka a rozvaha za rok 2010 se nemění.
V roce 2011 ponechte 30 tisíc v nákladech, ale v přiznání je uveďte na řádek 40.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 2. 2012 10:03
Dobrý den, při kontrole loňského roku jsem zjistila, že jsem špatně zaúčtovala jednu dohodu o provedení práce, dala jsem ji jako náklad do ledna 2011 kdy byla vyplacena, místo do prosince 2010 kam správně patří. Jedná se o částku cca 30 tisíc.
Mám to přeúčtovat do roku 2010 a udělat dodatečné daňové přiznání?
Jak to pak probíhá? Vyplním tam jen ten rozdíl a FÚ by nám měla vrátit cca těch 6 tisíc? Byli jsme v zisku. Tím pádem bude jiná i rozvaha a VZZ, ten se k tomu též přidává a nějaký průvodní dopis, kde to vysvětlím. Díky za rady, dodatečné přiznání jsem ještě nedělala.