Re: Slovenka - sleva na dítě
Pokud je daňový nerezident nemůže v měsíci uplatnit, pouze ročně v daňovém přiznání. Pokud je daňový rezident, může uplatňovat každý měsíc, podmínky stejné pro uplatnění jako u každého jiného zaměstannce.
Pokud si nejste jista zda se jedná o daňového rezidenta nebo nerezidenta, ať vám donese z FÚ potvrzený daňový domicil.
Já si mysllím, že je daňový rezident, protože žije v ČR i s dcerou, která zde chodí do školy, ale jak to potom při případné kontrole mám doložit. Stačilo by právě to potvrzení cizinecké policie o přechodném pobytu v ČR? Nebo případně, jak to mám posoudit jestli je rezident nebo nerezident.
Pro určení rezidenství je rozhodující určení státu, ve kterém má středisko světových zájmů. Tím, že má rodinu - dceru v ČR, je v ČR daňovým rezidentem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 2. 2012 0:03
Prosím o radu, zaměstnali jsme Slovenku, trvalý pobyt má na Slovensku, dále přinesla potvrzení o přechodném pobytu na území České republiky. Je to svobodná matka, podepsala prohlášení, kde uplatňuje slevu na poplatníka a dále chce uplatňovat slevu na dítě, které s ní žije v České republice. Mohu jí tuto slevu na dítě uplatnit každý měsíc ve mzdě? Pokud ano, co by mi ještě kromě podepsaného prohlášení měla doložit?