Zaměstnavatel > zaměstnanec - povinnosti

• (neregistrovaný)

20. 2. 2012 8:21

Jaké jsou všechny povinnosti zaměstnavatele vůči zaměstnanci?

Nalezl jsem, že do 20. v měsíce se musí odeslat přehled o platbě pojistného zaměstnavatele

Na finanční úřad je zálohová daň, ta ovšem je 0,- tzn nic se neposílá, ani formulář?

Na sociálku se také nic neposílá?

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 2. 2012 8:40

Alex. (neregistrovaný)

Re: Zaměstnavatel > zaměstnanec - povinn
      Pokud máte zaměstance a má mzdu, tak každý měsíc posíláte peníze a přehledy na sociálku a zdravot.pojišťovnu, na finanční úřad jenom peníze, pokud nejsou, tak po skončení roku pošlete papír-vyúčtování zálohové daně.
      Další povinnost je platit zákonné pojištění zaměstnavele - tj. přihlásit se na Kooperativu a čtvrtletně platit. Tak se papír neposílá.
      Další - po skončení roku musíte na sociálku poslat Evidenční list důchodového pojištění.
      A každoročně dát podepsat zaměstnanci růžové Prohlášení poplatníka. Ten si necháte založen u sebe.

• 20. 2. 2012 8:53

xy5

A také si nastudujte Zák. práce. Abyste věděl, co vše máte platit zam-ci a také jaké jsou jeho povinnosti vůči zam-teli. Také nastudujte ostatní zákony (např. ohledně soc. poj., zdrav. poj., daní a také ohledně exekucí, pokud máte zam-ce, kterému budete muset srážet exekuce). A než zaměstnáte zam-ce, tak si spočítejte, zda se Vám vyplatí ho zaměstnávat (dovolená, náhrada mzdy za nemoc apod.), abyste pak nebyl překvapený, jaké máte náklady.

• 20. 2. 2012 9:19

milan. (neregistrovaný)

Jde o to, že já jsem jednal s.r.o a zároveň také zaměstnanec, nikdo jiný zatím nebude, pouze na dpp. Takže zde jde pouze o mne abych měl vše správně.

• 20. 2. 2012 9:30

hani32 (neregistrovaný)

DPP pokud je měsíčně 10 001,- tedy vyšší než 10 000,- tak vše probíhá tak jak u zaměstnance přihlášky, platby atd.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).