Daňová evidence na dvě činnosti

• (neregistrovaný)

20. 2. 2012 11:58

Dobrýd en,
    prosím o radu, vedu DE a na živnostenský list vykonávám 2 činnosti, které spolu vůbec nesouvisí, mám je v DE odlišovat (poznámkou na dokladu) a účtovat datumově po sobě obě činnosti dohromady, nebo je mám rozdělit do dvou DE a pak to sečíst do daňového přiznání.
    Vím že výsledek je stejný, ale jen aby FU neměl výhrady.
    Ještě dotaz, je nákladová položka absolování kurzu, který nezvyšuje kvalifikaci a samozřejmě souvisí s činností?
    Díky za pomoc
    Olina

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 2. 2012 15:05

Maxx (neregistrovaný)

Re: daňová evidence na dvě činnosti
      Můžete evidovat obě činnosti dohromady. Rozdělit evidenci pouze v případe, že chcete uplatńovat výdaje paušálem a každá činnost spadá do jiného % (řemeslná x neřemeslná).

Kurz - v pohodě

• 20. 2. 2012 17:04

Olina (neregistrovaný)

Díky,
      myslela jsem že vždy musím uplatňovat náklady při více činnostech stejně, buď % nebo skutečnými výdaji?
      Jedná se o činnosti volné na jeden živnostenský list (kde je možno více činností).
      Olina

• 20. 2. 2012 17:24

Maxx (neregistrovaný)

Ano, při obou činnostech musíte uplatnit u obou buď skutečné nebo u obou paušál.
      Pokud by jste chtěla paušál (na obě) a každá by byla v jiné sazbě (jedna řemeslo a druhá ne), tak by se musely rozdělit příjmy podle živností a z nich uplatnit příslušné %.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).