Re: Vybrání řádné dovolené po vyčerpání
to, že Vám chce zam-tel určit nástup na dovolenou, je v souladu se Zák. práce
asi Vám jde o to, že nyní byste peníze měla za práci a po mat. dovolené byste dovolenou čerpala, takže to by byly ty peníze vlastně navíc? Tak jste to myslela? Ale když budete mít teď dovolenou, tak alespoň nebudete muset nikoho zaučovat. To může být zase plus pro vás, abyste byla ráda, že Vám dovolenou nyní nařídí čerpat.
Ano, to je zajímavý aspekt.
Tedy - buď vám zaměstnavatel určí čerpání dovolené před nástupem na mateřskou dovolenou (to je jeho právo), nebo když neurčí (nebo jen část, popř. pak třeba budete v prac. neschopnosti), tak požádáte o čerpání dovolené bezprostředně po skončení mat. dovolené, a to je povinen vyhovět.
Děkuji, přesně tak jsem to myslela.Prostě mě štve, že zůstávám v práci až do srpna, aby si madam užila léto a nakonec mi nechce vyjít vstříc a řekne, že mi dovolenou nařídí a basta ... vždy jsem jim vyšla vstříc ... nechce abych člověka zaučovala já, mé postupy nechápe a chce si naučit člověka podle sebe ... používám totiž tabulky, jiné postupy v práci než ona - pro mě rychlejší ... tak to bere, že bych už třeba 10 týdnu před nástupem na PPM mohla zaučovat nového člověka než třeba o 4 týdny později ... pak prý na to nebude mít čas :-D
Ale je právo zaměstnavatele určit kdo koho bude zaučovat nebo ne, o tom nerozhodujete vy. Navíc co se vám zdá jako lepší postup se jí zrovna tak jevit nemusí. Takže jak již bylo psáno - předá nástupem na MD určuje nástup dovolené zaměstnavatele, ať si madam chce užívat nebo ne, je to její právo a vy ho musíte respektovat, kdybyste byla zaměstnavatel vy, těžko byste jednala jinak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 2. 2012 12:10
když jsem to na svoji šéfovou vybalila, že bych to chtěla udělat takhle, tak na mě hnusně vrhala pohledy, funěla a prskala, že mi dovolenou nařídí a že mi dovolenou proplácet nechce, že si ji mám řádně vybrat celou před nástupem na PPM.Začala se vymlouvat, že jsou to straosti apod..nelíbí se mi, že mě chce připravit o peníze na které mám nárok a mě by pomohly, jen k vůli tomu, že by měla o malinko více práce se zaučením člověka nového ...