Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 2. 2012 9:58
Prosím, jak byste zaúčtovali vrácenou platbu na BÚ zaměstnavatele původně odeslanou jako příspěvek zaměstnavatele zaměstnanci na jeho smlouvu u fondu ING živ. pojištění a vyřešili problémy s tím spojené? Stalo se nám to u 2 zaměstnanců.
1. zaměstnanec:
1) příspěvek zaměstnanci odeslán 16.12.2011 na účet ING jako příspěvek zaměstnavatele
2) vrácená platba 22.2.2012 (platba nebyla v ING napárována - nesrovnalosti na smlouvě zaměstnance)
Zaměstnanec měl tuto částku ve mzdě, jednalo se o nezdanitelnou částku 24 000 Kč. Mám opravit jeho prosincovou mzdu? A jak zaúčtovat u zaměstnavatele? Mám to již v daňových nákladech r.2011.
2. zaměstnanec:
Příspěvek odeslán 16.12.2011 na účet ING jako příspěvek zaměstnavatele. Zaměstnanec má ve mzdě 24 tis. jako nezdan. částku. ING tuto platbu neuznalo jako příspěvek na sml. roku 2011, po žádosti ji nevrátí, ale přeúčtuje na rok 2012, ale jen ve výši 23 tis.(zaměstnanec měl nedoplatek na sml., tak mu strhli 1 000 Kč na úhradu dluhu). Zaměstnanec má tuto částku rovněž v prosincové mzdě, ve výši 24 tis.
Domnívám se, že mzdy mohu opravit bez problémů,ale jak zaúčtovat.Prosím, jak byste to řešili z pohledu mzdy zaměstnance a účetnictví. Je mi jasné, že do daň. nákladů firmy v r.2011 to již nedostanu. Děkuji moc za každou radu.