Vyúčtování daně zaměstnance

• (neregistrovaný)

23. 2. 2012 15:28

Obracím se s dotazem : jsem v ČR zaměstnaná od 3.10.2011,do září 2011 jsem pracovala v zahraničí, na což mám potvrzení o příjmu i o zdanění v zahraničí. Účetní mi dala potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2011 s tím že si neví rady s ročním vyúčtováním daně. Poradí mi někdo? Pokud udělám přiznání, odečitatelnou položku mohu uplatnit až od října nebo celý rok ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 2. 2012 16:16

Líba (neregistrovaný)

Re: RZD a práce v zahraničí.
      Účetní si neví rady? Já myslela, že vám nemůže RZD udělat, protože jste pracovala část roku v zahraničí. Nebo je to jinak?

• 24. 2. 2012 7:38

poplatník (neregistrovaný)

Nejdříve jsem loni v říjnu podepsala prohlášení poplatníka s tím, že mi udělá vyúčtování daně zaměstnavatel. A včera mi přišlo potvrzení o zdanitelných příjmech a dopis, že si mám vše zjistit na FÚ. Tak jsem chtěla vědět, jak s odečitatelnou položkou na poplatníka, za jaké měsíce ji mohu uplatnit. Děkuji za radu.

• 24. 2. 2012 8:17

Líba (neregistrovaný)

To jste špatně pochopila. Při nástupu jste podepsala prohlášení poplatníka, aby vám mohli měsíčně strhávat slevu na poplatníka. O RZD se podpisem prohlášení žádá až po skončení roku do 15.2., ale ve vašem případě by vám ho stejně nemohla udělat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).